Van CBO naar NGO: zelfde werk, andere vorm

Om ons werk te kunnen voortzetten is de zusterorganisatie in Tanzania een Non Gouvernementele Organisatie geworden (NGO). Dit was een vereiste van de overheid. Tot 30 november opereerden onze collega’s als Community Based Organisation (CBO) en nu dus als NGO.

Officieel mag een CBO alleen werk doen in een kleine community, vergelijkbaar met een wijk. Mamazoeloe is al enige tijd ook buiten Sengerema werkzaam. Door deze verandering hoeven we ons werkgebied niet te verkleinen en kunnen alle bestaande projecten gewoon doorgaan.

Het document lag al sinds juli klaar in de hoofdstad Dodoma, maar het overhandigen ervan was mede door corona vertraagd tot 30 november. Onze medewerkster Bernadetha Karoli heeft het certificaat die dag opgehaald.

certificatie of Mamazulu being an NGO
Het officiële document, waardoor Mamazulu zich nu NGO mag noemen. De overheid adviseerde ons een andere naam te kiezen, we staan daarom geregistreerd als Foundation For a Better Future (FFBF). Vanwege de naamsbekendheid onder de lokale bevolking zullen we onszelf in Sengerema MamaZulu blijven noemen.
Medewerkster Bernadetha in de hoofdstad Dodoma, waar ze het certificaat ophaalde.