Email
info@mamazoeloe.org
Doe Mee

Over ons

Willeke en Peter met baby Baraka, te vondeling gelegd en opgenomen in het directe hulp programma.

 

Wie al eens heeft kennisgemaakt met Willeke de Mos of Peter Laurian, weet dat zij de drijvende krachten zijn achter de stichting MamaZoeloe.

Ze leerden elkaar kennen in 2011. Peter was coördinator van een microkrediet project in Tanzania en Willeke ging daar als vrijwilliger naartoe om hem te coachen. Door haar luisterend oor beschouwde Peter Willeke als zijn ‘mom from Holland’.

Ze werden vrienden en gingen in de loop van de tijd steeds meer hulp bieden aan kansarme mensen in Sengerema. Willeke als directeur en fondsenwerver van de Nederlandse stichting en Peter als manager van de Tanzaniaanse medewerkers.

Mama van de Zulu’s

De naam MamaZoeloe stamt uit Willeke’s tijd in Kwazulu Natal in 2009. Ze ging toen speciaal naar Zuid-Afrika om aidspatiënten in de laatste fase van hun leven te ondersteunen en een waardig einde te geven. De mensen met wie ze werkte, beschouwden haar als een ‘Mama van de Zulu’s’.

De wens om Zuid-Afrikanen te helpen, kwam voort uit een eerdere ervaring in dit mooie land, ze had er in 1998 gewoond met haar gezin. Terwijl zij in een prachtig villapark verbleef, zag ze dagelijks hoe vele arme mensen moesten overleven in een sloppenwijk. Willeke wilde minder bevoorrechte mensen gaan helpen en haar geluk met anderen delen, om het zo te kunnen vermenigvuldigen.

Hulp aan kansarmen

In februari 2011 richtte ze haar eigen stichting op en vormde een bestuur. Over de naam hoefde ze niet lang na te denken, dat werd MamaZoeloe. Familieleden, vrienden en zakenrelaties in Nederland boden financiële steun en maakten daarmee de hulp aan kansarmen mogelijk.

Minimaal eenmaal per jaar reist Willeke of Peter, die sinds 2015 met zijn gezin in Nederland woont, naar Sengerema om de projecten te bezoeken en te overleggen met de lokale medewerkers. Soms reizen er vrijwilligers mee, afhankelijk van de behoeften in Tanzania. MamaZoeloe werkt samen met stichtingen, kerken, ziekenhuizen en andere partners aan een betere kwaliteit van leven.

 

Andere betrokkenen

Natuurlijk zijn er nog veel meer mensen betrokken bij het werk van de stichting, zoals de collega’s in Sengerema, het bestuur, de donateurs en partners. Je vindt hen onder deze kopjes:

Naar organisatie >

Naar partners >

 

Ben je benieuwd hoe het nu met baby Baraka is? Klik hier voor het verhaal Baby Baraka: 7 jaar later…

 

MamaZoeloe