Help ‘onze’ kinderen de Corona tijd door

Vanwege Covid-19 bleven de 90 gehandicapte kinderen die we op 3 scholen ondersteunen maandenlang thuis. Dit leverde soms schrijnende situaties op die om oplossingen vragen. We hebben onderzocht wat er nodig is; help jij mee om hen door deze moeilijke tijd te loodsen? Je donatie is meer dan welkom!

In juli is ons Tanzaniaanse bestuurslid Peter Laurian – die in Nederland woont – op bezoek in Sengerema. Hij zal persoonlijk toezien op een goede besteding van je gift en we zullen zijn foto’s en verslagen delen op onze Facebook pagina.

Hierbij 3 voorbeelden van gehandicapte kinderen en hun schrijnende thuissituatie:

Goed eten voor Neemo

Neemo Petro is geestelijk gehandicapt. Ze heeft haar vader verloren in 2018 en haar moeder heeft geen werk. De grootste zorg voor de moeder is Neemo goed te eten geven. Normaal gesproken krijgt Neemo ‘s morgens op school een voedzame maaltijd via ons gehandicaptenproject.

De hulpvraag is nu om een grote baal mais te kopen, waar haar moeder 3 maanden pap en eten voor hun beiden van kan maken.

Kosten: 32,50 euro

Neemo en moeder naast hun huis
Neemo en haar moeder bij hun huis.

Startkapitaal voor de moeder van Emmanuel

Ook de familie van Emmanuel is radeloos en vraagt onze hulp. Zijn moeder verkoopt fruit vanuit huis. En zou een klein kapitaaltje willen om meer fruit in te kunnen kopen, zodat Emmanuel en de andere gezinsleden 2x per dag kunnen eten.

Kosten: 25 euro

Emmanuel zittend op een steen
Emmanuel bij hem thuis.

Een dak voor Sylvester

Sylvester Miraji lijdt aan een ernstige bloedziekte en heeft daardoor veel zorg nodig. We hebben inmiddels een zorgverzekering voor hem geregeld, wat zijn familie veel kosten bespaart.

Maar hun huis heeft door de onverwacht zware regenval veel te lijden gehad. De ijzeren platen op het dak zijn oud en verroest.

Hun hulpvraag is het monteren van 10 nieuwe aluminium dakplaten.

Kosten: 90 euro

gezin voor huis
Sylvester met zijn moeder en zusjes bij hun huis.

En zo zijn er nog veel meer van ‘onze’ 90 gehandicapte kinderen, die we een handje willen helpen in deze moeilijke tijd.

Help je mee?

Je kunt een bedrag invullen in het oranje venster rechtsboven.

Elke bijdrage is van harte welkom, alle beetjes helpen!