Update ‘Oma in nood’: heel blij met eigen huis

Ruim een jaar geleden plaatsten we op deze site een artikel over een oma in nood. We deden een oproep voor donaties. Door alle positieve reacties en door onze donaties heeft ze nu een eigen huis. Ze is zo blij! Ze woont nu dicht bij haar werk (visjes vangen), zodat ze meer geld kan verdienen voor de verzorging van haar kleinkinderen.

Het gaat om ‘Bibi (oma) Chifunfu’, zij zorgt al een tijd voor 6 kleinkinderen in de wijk Chifunfu. Dit doet ze met liefde, omdat haar eigen kinderen overleden zijn. Maar ze kon het alleen niet meer aan. Haar huis was vervallen, haar inkomen te laag en haar leeftijd te hoog.

Buren en scholen helpen de familie nog steeds naar vermogen. En ook wij doen dat met het bouwen van een stevig huis. Een huis met 3 kamers. Een huiskamer en 2 slaapkamers. Soms helpen we met wat extra voedsel en met wat nieuwe matrassen. We onderhouden contacten met de leerkrachten van de scholen van de kinderen. Want ook zij houden een oogje in het zeil. Samen zijn we sterk!

De bouw van het huis is voltooid, maar er is nog veel nodig.

Wat kun jij doen?

Wil je een steentje bijdragen aan een beter leven voor deze oma en haar kleinkinderen? Dat kan door in het oranje kader bij dit bericht of op de donatie pagina een zelfgekozen bedrag te doneren.