Een goede leeromgeving is het halve werk

Busisi’s speciale school krijgt in het voorjaar van 2022 onze bijzondere aandacht. We geven hen dan namelijk rijst, mais, olie en suiker voor 4 maanden; de kok maakt hier elke ochtend voedzame pap van. Dat is nodig om de kinderen energie te geven om de lessen te volgen.

We springen bij met voedselhulp, omdat de school het geld dat ze daarvoor normaal gesproken gebruikt, kan stoppen in het afbouwen van twee nieuwe klaslokalen. MamaZoeloe heeft in 2020 de basis en opbouw van deze lokalen helpen realiseren en nu zet de school zelf het dak erop. Op deze manier dragen we gezamenlijk bij aan goed onderwijs voor de vele gehandicapte kinderen die in Busisi naar school gaan.

Onze lokale MamaZulu leden gaan regelmatig op bezoek om de leerkrachten en leerlingen te bezoeken. Zij concluderen dat er echt verbetering en ontwikkeling is in het onderwijs van deze kinderen. En daar draagt onze stichting een flink steentje aan bij!

Willeke de Mos

DANK aan iedereen die al die jaren aan dit bijzondere Busisi schoolproject heeft meegewerkt. We doen het tenslotte met elkaar: jullie als donateurs, onze vrijwilligers, lokale leerkrachten en de lokale overheid.